Гарбузовий хумус

Нут 200 гр

Вода 400 мл

Тахіна 50 гр

Лимонний сік 1/2 шт.

Горіхова олія Стожар FUSION Суміш перців 100 мл

Гарбуз 500 гр

Сіль

Для бульйону

Цибуля ріпчаста 1 шт.

Лавровий лист 2 шт.

Гвоздика 3 шт.

Підготувати інгредієнти.  Щоб заощадити час, заздалегідь нут можна відварити і запекти гарбуз.  

Замочити нут в двох склянках холодної води на ніч.  Наступного дня добре промити його і залити водою так, щоб та покривала нут на один см. Дати закипіти, злити першу воду.  На цьому етапі можна очистити нут від шкірки, але це по бажанню.

Залити нут приблизно 400 мл свіжої води, додати очищену цибулину з уткнутими в неї бутонами гвоздики і лаврового листа.  Варити на середньому вогні близько 40 хвилин до готовності.  Відкинути нут на друшляк, зберігши бульйон, видалити цибулю і трави.

Розігріти духовку до 200 градусів.  В цей час нарізати гарбуз на частини завтовшки приблизно 1,5 см, полити олією і запікати близько 20 хвилин.  Готовий гарбуз очистити від насіння та шкірки.

Готовий нут, тхіну, лимонний сік, запечений гарбуз помолоти в блендері.

Поступово додавати горіхову олію Стожар FUSION Суміш перців і вливати бульйон (він може знадобитися в малій кількості або не знадобитися зовсім), поки суміш не стане густою і гладкою, посолити за смаком.

Гарбузовий хумус готовий!  Смачного!