Том Ка Гай

Кокосове молоко – 6 склянок
Куряча грудка – 400 гр
Галангал – 1 шт
Лимонна трава – 3 шт
Ріпчаста цибуля – 1 шт
Помідори – 2 шт
Листя лайма – 6 шт
Гливи – 200 гр
Олійна заправка Стожар FUSION (суміш перців)
Тайський гострий перець  – 5 шт
Сіль – 1/2 ст. л.
Сік лайма за смаком
Кінза – 1 пучок

Нарізати галангал тонкими смужками. У лемонграсу зрізати кінці та прибрати зовнішню оболонку.

У сотейник налити половину кокосового молока, поставити на середній вогонь. Покласти в молоко галангал та лемонграс.

Поки гріється молоко, розрізати грудки на кубики середнього розміру. Коли молоко почне закипати, додати курку та інше кокосове молоко. Зменшити вогонь до мінімуму, щоб молоко не згоріло.

Нарізати перець чилі по діагоналі на невеликі кільця. Додати до сотейника до супу. Гливи промити і розібрати на окремі гриби. Злегка перемішати суп, додати гриби та цибулю. Заважати суп слід в одному напрямку, намагаючись не пошкодити структуру, інакше молоко згорнеться.

Нарізати крупним кубиком помідори і додати, коли суп закипить. Порвати листя лайма, перемішати. Варити на повільному вогні ще 10 хвилин, не даючи йому закипіти.

За 10 хвилин зняти з вогню. Додати в суп сік лайма та сіль за смаком. Також можна додати для смаку олійна заправку Стожар FUSION.

Смачного!