ҐАРСІА ЛАРИСА

П’ЯТЬ❌«НІ» В МАКІЯЖІ ЖІНОК 40+

До 40 років ми вже встигли звикнути до себе і до свого відображення в дзеркалі. ми вже знаємо, що нам подобається і що нам пасує, а що ні.

Ми вже встигли експериментувати в пошуках себе в свої 20 і навіть 30 років. Так що рубіж 40 років ми переступаємо впевненим кроком, знаючи про себе все!

Але ось сюрприз! 
Чомусь на фотографіях і селфі шкіра раптом віддає сіринкою або жовтинкою; наш погляд виглядає жорстким і злегка втомленим; а наші губи замість чуттєвості передають смуток або жорсткість.

У мене для вас хороша новина! Це не «старість настала», ні. Це всього лише наші звичні прийоми макіяжу, які застаріли для нашого прекрасного
віку.

Отже, практика показала, що в макіяжі потрібно спочатку знати, що НЕ можна робити.
І тільки потім розуміти і вивчити, що і як потрібно робити для ідеального результату.

Запам’ятай ці П’ЯТЬ ❌ «НІ» :

❌ ЗАБУДЬ ПРО ЯСКРАВІ ПЕРЛАМУТРОВІ ТІНІ.
Шкіра в зоні очей дуже тонка, саме вона в першу чергу втрачає гладкість. Перламутр виглядає чистим і витонченим тільки на рівній поверхні. Тому, всі свої перламутрові тіні подаруй доньці. 
✅ Віддавай перевагу благородним матовим класичним структурам. Якщо дуже хочеться блиску – вибирай сатинове легке сяйво і використовуй його, але як нюанс, а не на все повіко.

❌УНИКАЙ ЧІТКИХ ГРАФІЧНИХ ЛІНІЙ.
Так, про класичні чіткі стрілки в стилі Хепберн і Монро потрібно забути. Графічні та рівні лінії підкреслюють нерівності і асиметрію. І саме ці нюанси починають проявлятись на обличчі після 35-40 років. 
✅ При цьому, відмінно виглядатимуть розтушовані стрілки глибокого
сірого кольору. Вони пом’якшують погляд і відволікають від можливої асиметрії очей.

❌НЕ ВИКОРИСТОВУЙ МАТУЮЧІ БАЗИ ПІД МАКІЯЖ.
І взагалі, не використовуй нічого з назвою «матуюче». Будь-який матуючий препарат містить високу кількість пудри, і його функція – поглинати і вбирати в себе вологу шкіри.
З роками наша шкіра втрачає вологу. Саме волога надає шкірі свіжість і сяйво молодості! 
✅ Наше з тобою завдання домогтися ефекту свіжої, просоченої, зволоженої шкіри. Це запорука успіху будь-якого макіяжу!

❌ НІКОЛИ БІЛЬШЕ НЕ РОБИ ЧІТКИЙ КОНТУР ГУБ.
Впевнена, ти помітила, що з віком куточки губ опускаються. Якщо ми будемо продовжувати фарбувати губи, підкреслюючи акуратно і ретельно контур губ, то ми тільки підкреслимо опущені куточки і отримаємо сумну і сувору лінію губ. 
✅ Тому раджу тобі робити контур злегка розмитим і не доводити лінію контуру до куточків губ. Зупинись 2-3 міліметра раніше. Використовуй цей нехитрий прийом, і кутики губ підуть на другий план.

❌ ЄФЕКТ ПАНДИ ПІД ОЧАМИ.
Про ефект панди в більш широкому сенсі кажуть, коли навколо очей природні темні кола (про проблеми зі здоров’ям зараз не говоримо).
✅ Тому – полюби консілер для очей. 
Так, він стане одним з твоїх найвірніших друзів! Свіжість погляду – візитна картка молодості. Тому всю зону навколо очей потрібно освіжити і висвітлити. Головне, обирати і використовувати КОНСІЛЕРИ правильно. Тільки м’які і флюїдні текстури зі світловідбиваючими частинками. І використовувати буквально половину крапельки! Раджу наносити його безіменним пальцем рухами: зробиш м’який масаж зони навколо очей, розігрієш препарат для більш м’якого покриття і прибереш залишки. Макіяж здатний творити чудеса, він захищає шкіру і допомагає нам відчувати себе доглянутою і впевненою. Головне – використовувати його з розумом.

Запам’ятай головне правило для нас – менше, але краще!

 

Ілюстрація до тексту: картина «Фіфи», авторка Корнієнко Оксана