Катерина Блінова

Як полюбити своє тіло?

Тіло – це наш найкращий друг, який щодня працює на нас, іноді «до зносу». Також воно є прекрасним храмом, навіть якщо ми не вважаємо його таким і критикуємо його. Чому ми так часто не любимо його, нехтуємо його потребами, ставимо його на передостаннє місце? Це може відбуватися через ментальну звичку, яка тягнеться з дитинства, адже ненависть до себе буває несвідомою. Однак з тілом важливо «дружити». Багато що в житті можна поміняти: роботу, квартиру, машину, країну, а от тіло з нами від першого до останнього подиху, нікуди від нього не дінешся.

А як у вас справи із вашою фізичною стороною? Чи ви комфортно відчуваєте себе у власному тілі або хотіли б з кимось помінятися зовнішністю? Чи вмієте прислухатися до сигналів, які воно вам посилає? Чи непокоять вас вікові зміни, знаєте як на них реагувати?
Після сорока загострюється страх старіння, оголюється багато проблем на які раніше закривалися очі: хвороби, зайві кілограми, тривалий поганий настрій … А думка про те, що у другій половині життя тіло може виглядати привабливо і стати джерелом позитиву, здається нереальною, якщо не божевільною. Але це тільки в тому випадку, якщо ви довго «відкладали себе у дальній ящик». Відмовлюючись від ніжної турботи про себе, ми обростаємо хворобами, зневірою й хронічним неприйняттям себе.

Психологи кажуть, якщо в якійсь сфері життя є проблеми, це означає, що там немає чітких цілей. А значить немає натхнення, відсутні енергія і радість від роботи над собою. Адже тіло це не тільки силует, це, також, дзеркало вашого рівня любові до себе, це комунікація із зовнішнім світом. Хочемо ми чи ні, але оточуючі сприймають нас очима.

Психологи кажуть, якщо в якійсь області є проблеми, значить там немає цілей. Тобто немає натхнення, а значить відсутні енергія і радість від роботи над собою. Адже тіло це не тільки силует, це, також, дзеркало вашого рівня любові до себе, це комунікація із зовнішнім світом. Хочемо ми чи ні, але оточуючі сприймають нас очима.

Так з чого ж почати? Великий слон їсться маленькими шматочками. Щоб привести себе в найкращу форму, налагодити контакт із собою, зміцнити здоров’я і відстрочити вікові зміни — важливо мати регулярні фітнес тренування.

Життя в неприродному ритмі мегаполісу, нескінченні списки справ, відсутність особистого часу та простору призводять до того що ми перестаємо відчувати себе цілісно і більше живемо «головою». Що призводить до дисбалансу і хвороб. Але це можна й треба виправити, досить таки легко. Адже людина схильна любити того, про кого він піклується. Можливо, прийшов час полюбити себе або змінити тип турботи, отримати нові знання або поміняти звички.

Карантинна ізоляція принесла нам багато несподіваних інсайтів. По-перше ми зрозуміли, що наш спосіб життя може змінитися раптово. По-друге відчули, як відсутність фізичної активності викликає міцний стрес. По-третє: в домашніх умовах потрібні зовсім інші звички для того, щоб залишатися в чудовій формі.

За 12 років в моїх фітнес-клубах, результат у схудненні отримали десятки тисяч жінок. Тепер особливої популярності набувають онлайн тренування FitCurves. Вони розроблені спеціально для жінок і містять в собі п’ять компонентів фітнесу: розминку, силові вправи, кардіо, заминку й розтягання. Головне — це індивідуальний супровід тренера, який здійснює контроль регулярності занять, аналіз вимірювань, дає рекомендації по динаміці показників, стежить за технікою виконання вправ, аналізує щоденник харчування.
Один раз в тиждень проводяться вебінари від лікарів, психологів, дієтологів, косметологів та інших фахівців. Такий підхід допомагає залишатися «на хвилі» найновіших знань та підсилює особисту мотивацію.

Сьогодні мільйони людей з усього світу із радістю освоюють навик тренуватися онлайн, оскільки він робить нас більш незалежними від роботи спортклубу. Тепер у нас є можливість не сходити з дистанції під час карантинної ізоляції, подорожей, відряджень або коли немає можливості вийти з дому. Для цього необхідно включити ваш улюблений гаджет і почати приємний процес заняття фітнесом.