Школьний Роман

Лазер і ін’єкції в індустрії краси: розвінчуємо міфи

Вічна молодість – мрія кожної сучасної жінки, яка за допомогою інноваційних методик і революційних коштів стає все більше схожою на реальність.

Керівник клініки «MultiMed», головний лікар, дерматовенеролог, провідний фахівець з лазерних і ін’єкційних технологій в естетичній медицині Роман Олександрович Школьний розповів нам про найрезультативніші методики омолодження. Не пропустіть, найсвіжіша інформація – на цих сторінках!

Роман Олександрович, з яких процедур складається еліксир молодості 2020 року?

Різні методи змінюють один одний. Ми не дотримуємося трендів. Природність і органічність методів, які ми щодня використовуємо, доведена численними науковими публікаціями. Тому ми спираємося лише на класичні і безпечні методики омолодження. Приємно спостерігати, як наша концепція знаходить все більше відгуків серед пацієнтів і колег. Якщо говорити про 2020 рік, слід очікувати підвищення попиту на інтимне омолодження як у жінок, так і у чоловіків, це незаперечна тенденція.

Колоти чи не колоти – ось в чому питання? Чи можна обійтися без ін’єкцій?

У ряді випадків, так. Багато людей просто бояться ін’єкцій і набагато охочіше погоджуються на апаратні / лазерні методи омолодження. Для таких пацієнтів у нас є цілий автопарк американських і німецьких медичних лазерів для шліфувань шкіри, видалення червоної судинної сіточки на обличчі ( “купероза”) і єдиний оригінальний апарат для безоперацийної підтяжки обличчя – ультразвуковий SMAS-ліфтинг “Ulthera” (USA).

Чи може якісний домашній догляд замінити похід до косметолога?

Якщо мова йде про початково здорову шкіру і походах до “косметологів” без медосвіти – так! Але замінити лікарську консультацію і необхідні класичні лікарські маніпуляції (ботулінотерапію, плазмотерапія, контурну пластику) не уявляється можливим. Вибирати фахівців слід по кваліфікації, а клініки – за наявністю діючої медичної ліцензії.

Розкажіть про методики і топові процедури МЦ «Мультимедіа».

На даний момент це видалення судин на жовтому лазері, яких в Україні всього кілька одиниць. 2 таких апарати представлені в наших клініках в Києві і в Одесі. Дуже популярний напрямок подології: пацієнти вибирають клініку, де весь інструментарій стерилізується в автоклаві, а така проблема як “врослий ніготь” виправляється без хірургічного втручання. Третя особливість нашого медцентру – це поєднання плазмотерапіі і класичних апаратних / лазерних методик в одну процедуру. Наукові статті підтверджують ефективність і більшу безпеку такого підходу.

Значить плазмотерапія – чарівна методика нашого часу?

Я б назвав це “плазмотерапія 2.0”. Ми – новатори в плазмотерапіі. Але ідеї методу йдуть далеко в минуле століття. Зараз цей метод переосмислений і переживає новий розквіт. Для новачків потрібно сказати, що плазмотерапія має на увазі забір крові в спеціалізовані пробірки і подальше використання аутологічної плазми, яка фізіологічно стимулює регенерацію і заповнює білковий дефіцит в тканинах. Це справжнє оздоровлення шкіри. Якщо більшість агресивних чужорідних ін’єкцій і фізичних методів – це “батіг”, то плазмотерапія – це “пряник”. Ічем більше вік пацієнта, тим важливіше їх грамотно поєднувати.

Яку процедуру ви сміливо можете порадити всім в зимовий сезон?

Традиційно зимові процедури в Україні – це СО2 лазерне омолодження,. Також в Україні взимку проводять максимальне видалення доброякісних новоутворень на обличчі й тілі, що пов’язано з більш комфортним періодом реабілітації. До речі, в нашій клініці реалізований найвідповідальніший і безпечний підхід до видалення новоутворень: обов’язкове патоморфологічне дослідження біоптату, після видалення родимки.

Давайте складемо алгоритм: які б’юті-перетворення ви радите проводити у косметолога?

З огляду на, що естетична медицина – це перш за все медицина, алгоритм простий: 1-консультація, 2-діагноз, 3-індивідуальний лист призначень. Ми даємо роз’яснення по кожному пункту, спираючись на багаторічний досвід естетичної медицини, як окремої наукової галузі. Від себе можу додати, що саме косметологія найбільш славиться своїми міфами, які доводиться періодично руйнувати. Точно, як у Екзюпері: якщо це якийсь бур’ян, треба вирвати його з коренем, як тільки його впізнієшь. Я веду класичний лікарський прийом і стикаюся з результатами інтернет-популяризації ін’єкцій в домашніх умовах або роботами косметологів без медосвіти, коли були проігноровані банальні дерматологічні симптоми. Часті випадки само- і взаімоін’екціювання нелегальних філерів в домашніх умовах і т.д. Є й прості помилки, такі як “мені ще рано колоти ботокс / плазму / і таке інше”. Ботулінотерапія – це профілактичний метод для молодих пацієнтів, а плазмотерапія взагалі не має обмежень за віком і ніколи не викликає зростання атипових клітин, будучи найбезпечнішим ін’єкційним методом серед “уколів краси”.

Яких правил по догляду за шкірою слід дотримуватися вдома?

Найцінніша порада від мене для домашнього догляду: регулярно наносьте сонцезахисні засоби з фізичними факторами захисту (діоксид титану, оксид цинку) і категорично відмовтеся від засмаги. Це допоможе вам зберегти свою шкіру краще, ніж будь-який “омолоджуючий” крем.

Будьте здорові!

 

Ілюстрація до тексту: картина “Серпневий квітник”, авторка Корнієнко Оксана.