Крилова Євгенія

Кольорова дієта: корисна їжа для настрою та фігури

ПРИНЦИПИ АНТИ-ЕЙДЖ харчування 

Якби завтра всі жінки Світу прокинулись і вирішили, що їм дійсно подобаються їхні тіла, – задумайтеся, скільки індустрій позбулися б свого бізнесу!

Ми забороняємо собі дивитися на прекрасний витвір Творця, але з радістю вбиваємо цей скарб брудною їжею?

Чисто не там де прибирають, а там де не смітять)

Тіло саме по собі невинне, брудно в голові того, хто дивиться.

 КОЛЬОРОВИЙ РАЦІОН 

Чим більше різних за кольором продуктів присутні в нашому меню, тим більше воно корисне. Справа в тому, що відповідальність за відтінок фруктів і овочів несуть вітаміни, мінерали та ензими, які містяться в них.В анти-ейдж медицині їх називають фітонутрієнтами

Наприклад, каротиноїди (а це і потужний антиоксидант лікопен, і стимулюючий регенерацію клітин вітамін А) забарвлюють продукти в яскраво-помаранчевий, іноді червоний, в залежності від наявності інших мікроелементів, колір. Деякі види біофлавоноїдів мають яскраво-пурпурний і криваво-червоний колір – це антоціани, якими багатий виноград темних сортів, шкірка баклажанів, гранати, вишня і буряк.
А зелений колір – вірна ознака наявності хлорофілу, який зміцнює клітинні мембрани і сприяє формуванню сполучних тканин, а ще підсилює імунітет.

❗️А ось тягу до білої їжі варто обмежувати, оскільки білий колір в природі часто мають продукти, що містять різноманітні цукри – картопля, кукурудза, солодкі сорти яблук. Звичайно, це не нагода повністю відмовлятися від них, а лише порада – уважніше вивчити свої харчові уподобання

 БІЛОК 

Запорука молодості шкіри – це білок колаген, синтез якого відбувається під час сну. Саме через цю думку народилася поширена помилка про те, що білкову їжу краще вживати ближче до ночі.

Але справа в тому, що білки в основній масі складно перетравлюються і вимагають чимало часу на розщеплення. Наприклад, той же казеїн, що міститься в сирі або кисломолочних продуктах, може в результаті неправильного споживання призвести до дисбактеріозу, оскільки утворює в кишковику слиз і викликає бродіння – а значить, формує нездорову мікрофлору.

З точки зору анти-ейдж медицини білки найкраще вживати до ?18:00.

До речі, в так званих блакитних зонах планети, де спостерігається найвище число довгожителів, тваринні білки, як правило, вживають не частіше двох разів на тиждень
Червоне м’ясо краще обмежити до 1 разу на тиждень.

 РІЗНОМАНІТНІСТЬ РАЦІОНУ

Продуктів, які потрібно їсти щодня, не існує. Якщо ми щось вживаємо щодня, наш організм починає сприймати це як отруту. Саме тому монодієти або детокс-соки, якщо сидіти на них тривалий період, надзвичайно шкідливі. Через чотири дні організм переходить в стадію інтоксикації. Так що варити борщ на тиждень теж не варто

 

 

Ілюстрація до тексту: картина «Абрикоси», авторка Корнієнко Оксана