WP_Post Object ( [ID] => 1228 [post_author] => 1 [post_date] => 2019-08-02 15:30:38 [post_date_gmt] => 2019-08-02 12:30:38 [post_content] => [post_title] => Крилова Євгенія [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => krilova-ievgeniya [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2019-12-19 19:39:30 [post_modified_gmt] => 2019-12-19 16:39:30 [post_content_filtered] => [post_parent] => 157 [guid] => https://ww.ua/?post_type=authors&p=1228 [menu_order] => 14 [post_type] => authors [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw )
Кольорова дієта: корисна їжа для настрою та фігури
ПРИНЦИПИ АНТИ-ЕЙДЖ харчування
Якби завтра всі жінки Світу прокинулись і вирішили, що їм дійсно подобаються їхні тіла, – задумайтеся, скільки індустрій позбулися б свого бізнесу!
Ми забороняємо собі дивитися на прекрасний витвір Творця, але з радістю вбиваємо цей скарб брудною їжею?
Чисто не там де прибирають, а там де не смітять)
Тіло саме по собі невинне, брудно в голові того, хто дивиться.
✅ КОЛЬОРОВИЙ РАЦІОН
Чим більше різних за кольором продуктів присутні в нашому меню, тим більше воно корисне. Справа в тому, що відповідальність за відтінок фруктів і овочів несуть вітаміни, мінерали та ензими, які містяться в них.В анти-ейдж медицині їх називають фітонутрієнтами
Наприклад, каротиноїди (а це і потужний антиоксидант лікопен, і стимулюючий регенерацію клітин вітамін А) забарвлюють продукти в яскраво-помаранчевий, іноді червоний, в залежності від наявності інших мікроелементів, колір. Деякі види біофлавоноїдів мають яскраво-пурпурний і криваво-червоний колір – це антоціани, якими багатий виноград темних сортів, шкірка баклажанів, гранати, вишня і буряк.
А зелений колір – вірна ознака наявності хлорофілу, який зміцнює клітинні мембрани і сприяє формуванню сполучних тканин, а ще підсилює імунітет.
❗️А ось тягу до білої їжі варто обмежувати, оскільки білий колір в природі часто мають продукти, що містять різноманітні цукри – картопля, кукурудза, солодкі сорти яблук. Звичайно, це не нагода повністю відмовлятися від них, а лише порада – уважніше вивчити свої харчові уподобання
✅ БІЛОК
Запорука молодості шкіри – це білок колаген, синтез якого відбувається під час сну. Саме через цю думку народилася поширена помилка про те, що білкову їжу краще вживати ближче до ночі.
Але справа в тому, що білки в основній масі складно перетравлюються і вимагають чимало часу на розщеплення. Наприклад, той же казеїн, що міститься в сирі або кисломолочних продуктах, може в результаті неправильного споживання призвести до дисбактеріозу, оскільки утворює в кишковику слиз і викликає бродіння – а значить, формує нездорову мікрофлору.
З точки зору анти-ейдж медицини білки найкраще вживати до ?18:00.
До речі, в так званих блакитних зонах планети, де спостерігається найвище число довгожителів, тваринні білки, як правило, вживають не частіше двох разів на тиждень
Червоне м’ясо краще обмежити до 1 разу на тиждень.
✅ РІЗНОМАНІТНІСТЬ РАЦІОНУ☝
Продуктів, які потрібно їсти щодня, не існує. Якщо ми щось вживаємо щодня, наш організм починає сприймати це як отруту. Саме тому монодієти або детокс-соки, якщо сидіти на них тривалий період, надзвичайно шкідливі. Через чотири дні організм переходить в стадію інтоксикації. Так що варити борщ на тиждень теж не варто
Ілюстрація до тексту: картина «Абрикоси», авторка Корнієнко Оксана