Ржевська Юлія

Навіщо вам гроші і чи є у вас свої?

Здавалося б, дивне запитання. Але ось конкретно відповісти на нього може не кожен.

Як правило, відповідь обмежена: купити продукти, одяг, оплатити навчання, допомогти батькам, купити машину, зробити ремонт, з’їздити відпочити….

Життя більшості людей будується в гонитві за грошима – ми намагаємося рухатися по кар’єрних сходах, будуємо власний бізнес, щоб заробити більше.

Але парадокс полягає в тому, що ми заробляємо в апріорі вже чужі гроші.

Чи можете ви зараз відповісти на питання – що роблять ваші гроші в даний момент, коли ви читаєте цю статтю ?!

Гроші, які лежать в вашому гаманці, на карті вже не ваші гроші. Сьогодні, завтра, днями ви віднесете їх в магазин, залишите на заправці, заплатите за обід в ресторані, купите подарунки до свята і т.п.

Ваші гроші – це ті гроші, які як мінімум вдалося зберегти і, як максимум, примножити. Дорослі люди розуміють (я сподіваюся на це), що не можна витрачати всі гроші, треба частину зберігати. Але чому ж це виходить не у всіх? Чому повсякденні потреби завжди на першому плані?

Все дуже просто. Більшість не зберігає кровно зароблені, тому що до кінця не розуміє, для чого.

Точно сформульовані фінансові цілі – перший крок до реалізації формули багатства. Головне – не плутати мету і мрію. Мета на відміну від мрії завжди має вартість, термін її реалізації та мотивацію її досягти.

Хочу будиночок в Іспанії на березі моря, де я кожен день буду слухати шум прибою – це мрія.

Хочу будиночок в Іспанії через 10 років, який сьогодні коштує 100 000 євро – це мета.

Як давно ви записували і аналізували свої фінансові цілі?

Давайте поговоримо сьогодні про життєво необхідні цілі:

Пенсія – пасивний дохід, який дозволить вам зберегти звичний спосіб життя, коли ви більше не зможете активно працювати. Це найголовніша фінансова мета!

Який розмір капіталу необхідний, щоб забезпечити себе майбутньою пенсією?

Розмір щомісячного необхідного пасивного доходу х 200 х рівень інфляції (в залежності від кількості років). Дана мета прорахована без урахування оподаткування.

Коефіцієнт рівня інфляції:

10 років – 1,34

20 років – 2

30 років – 3

Наприклад, щоб не втратити звичний спосіб життя, Олені необхідно через 20 років мати щомісячний пасивний дохід в розмірі 2 000 доларів США (в сьогоднішніх грошах).

2 000 х 200 х 2 = 800 000 дол.США.

У кожного вийде своя цифра, залежно від рівня споживання, але ця мета найдорожча для будь-якої людини, незалежно від розміру його активного доходу сьогодні.

  1. Фінансова незалежність – іншими словами, пасивний дохід, який не залежить від вашої активної діяльності. На жаль, не кожен може собі дозволити реалізувати таку мету.
  2. Високоякісна освіта дітей;
  3. Придбання нерухомості для проживання;
  4. і інші

Рекомендую вам скласти докладний перелік цілей з урахуванням їх вартості та терміну реалізації разом з вашим чоловіком, у вас може бути різне розуміння і бачення по даному питанню.

Як правильно складати всі цілі, я розповідаю на особистій фінансовій консультації, або на своїх майстер-класах. Поки ви можете це зробити самостійно, вважаючи так, як вважаєте за потрібне. Головне – це зробити. Ця робота дуже добре витвережує і допомагає побачити реальність ситуації.

Якщо ж вам потрібна професійна допомога не тільки в питанні розрахунку особистих фінансових цілей, але і як ці цілі грамотно реалізувати, подайте заявку на особисту фінансову консультацію https://goo.gl/iLrVus. 

 

Ілюстрація до тексту: картина “История сторого дома”, авторка Корнієнко Оксана.