Мєльнікова Наталія

День зимового сонцестояння: що обов’язково потрібно зробити?

22 грудня 2019 року – день зимового сонцестояння – це найкоротший день та найдовша ніч у році.

Зимове сонцестояння – це час, коли кут нахилу Землі до Сонця мінімальний, це означає, що Сонце в цей день знаходиться на мінімальній висоті. На думку астрологів, цей день впливає на енергетику людини особливим чином, тому потрібно дотримуватися деяких правил, щоб уникнути невдач і проблем.

Цей день вважався особливим в багатьох народів. Наші предки-язичники святкували в кінці грудня Сонцеворот або Перуницю, кельтські та скандинавські народи – Йоль, в Індії Санкранті. Не зважаючи на географічну віддаленість цих народів й різні релігії – сенс свята в усіх приблизно однаковий – Тьма відступає, вона знову програла Світлу. День починає збільшуватися й нове світило народжується на небі.

Схожі й традиції Святкування – багато народів готують солодощі, розпалюють вогонь, ходять один до одного в гості. Й вірять, що весна, до якої нам ще прийдеться пережити багато зимових хуртовин, обов’язково настане.

Що потрібно зробити в цей день?

Позбавтеся від непотребу, від того, що вас обтяжує, відпустіть всі образи. Залиштеся хоч ненадовго наодинці зі своїми думками та приведіть їх до ладу.
Напишіть план на новий сонячний рік, закрийте очі та візуалізуйте те, чого ви хочете. Пройдіть у своїй уяві шлях від початку до кінця й подивіться, як ви досягаєте мети. Це дуже потужна практика, яка допомогає здійснити задумане в короткі терміни.
День зимового сонцестояння – магічний день, тому обов’язково загадайте бажання, попросіть про щось найпотаємніше.
У цей день потрібно очистити простір і звільнити його для чогось нового, для цього проведіть генеральне прибирання. Викиньте всі зламані та непотрібні речі, розберіть завали на балконі і в коморі. Вимийте вікна, двері, приділіть увагу порогам та дверним отворам – вони є провідниками енергії в ваш будинок.
21 грудня на заході сонця проведіть ритуал: напишіть на папері все погане, що з вами сталося, що вас турбує та пригнічує, й спаліть. Вранці, з новим сонцем розпочнеться новий цикл життя.

Астрологи попереджають, це досить складний день. Тому не вдавайтеся в суперечки та конфлікти з людьми. Через надмірну імпульсивность в цей період деякі можуть поводитися дивно та необдумано.

Намагайтеся не вживати алкоголь та не перевантажуватись. Харчування та фізичні навантаження мають бути помірними – замість напруженого тренування в залі краще сходіть на йогу, в басейн, або проведіть час на свіжому повітрі. Й нехай кожен ваш день буде найкращим!

Головний редактор “Галактика 40+” Наталія Мєльнікова

 

Ілюстрація до тексту: картина “Холодно”, авторка Корнієнко Оксана.